Senaste dygnet 23 mars 2016

Newrozfinal i Cizre attackerad av polis

Finalen på Newroz i Bakur (Norra Kurdistan) var planerad att hållas i Cizre. Folk samlades trots förbudet att fira utanför DBP:s (Democratic Regions Party) kontor för att vänta in en delegation från DBP, HDP, DTK, HDK och KJA men delegationens bus stoppades av bepansrade fordon och tilläts inte komma in i Cizre. Firarna valde då att marschera in mot stadkärnan varpå de attackerades av polisen med tårgas och vattenkanoner, ett flertal gånger.

Attacker mot Nisebîn och Şırnak – 9: e dagen

Artilleri- och granateld har fortsatt. Flera stora explosioner har hörts och ambulanser och brandkår har ryckt ut. Motståndsgrupperna YPS och YPS-JIN har lyckats hindra statens styrkor från att ta sig in i flera av grannskapen.

Intense attacks, explosions in Nusaybin & Şırnak

Fånge tände eld på sig själv

Mehmet Karahan som hungerstrejkat från den 3:e mars för att protestera mot AKP:s krig mot Kurdistan, tände eld på sig själv under natten, den 20:e mars.

Prisoner on death fast in Edirne sets himself on fire

Marsch från Wan till Gever för att bryta belägringen

DBP och HDP har sammankallat till en marsch som ska starta vid Nuda Cultural Center, som häromdagen utsattes för en razzia, och därefter gå till Gever (ca 150 km) för att protestera mot belägringen som nu har pågått i 11 dagar. Polisen sägs redan ha börjat ta säkerhetsåtgärder på rutten.

Van people to march to break the blockade in Yüksekova

Flertal attacker mot statliga styrkor

En polis dog och tre skdades i en attack mot en konvoj mellan Amed och Mardin. Två soldater, en polis dog och åtta skades under strider i Hakkari-provinsen. Flertal ur statens styrkor dog under strider i Şırnak.

Staten utreder “terroristpropaganda” under Newroz i Amed

21 personer (varav 12 barn) utreds misstänkta för att ha spridit “terroristpropaganda” i form av PKK-flaggor under firandet av Newroz i Amed. Evenemanget besöktes av ca 500 000 personer.

4 separate investigations launched on Newroz event in Amed

YPG lyckas avvärja självmordsbombare under Newroz

I samband med firandet av Newroz i Kobane-området lyckades YPG och YPG avvärja tre självmordsbombare som försökte infiltrera staden iklädda YPG-uniformer. Ytterligare två daeshsoldater dog i striderna.

Syrian Kurds kill five ISIS suicide bombers south Kobane

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *