Turkisk fascism i Sverige – Grå vargarna

De grå vargarna är ungdomsgrenen till det nationalistiska partiet MHP i Turkiet som under valet 2015 klarade 10% spärren med 11,90%. De grå vargarna använder sig av våldsamma metoder och riktar sig främst mot kurder, armenier och olika vänsteraktivister.

Enligt den turkiska säkerhetstjänsten har de grå vargarna mördat 694 människor mellan 1974 och 1980.

I samband med att den turkiska staten bröt fredsförhandlingarna med PKK:s ledare Abdullah Öcalan, uttalade sig MHP om att – ifall staten och säkerhetstjänsten inte löser “situationen” med PKK så kommer de att ta saken i egna händer. Detta har pressat fram belägringskampanjen mot de kurdiska städerna i Bakur (Norra Kurdistan och sydöstra Turkiet) som pågår just nu.

Under valet 2015 attackerades 120 HDP-kontor (kurdiska parlamentspartiet) av de grå vargarna.

Finns även i Europa

Denna fascistiska organisation är inte bara organiserad i Turkiet utan även i stora delar av Europa. I Tyskland har de upp till 10 000 medlemmar och även i Sverige har de ett flertal gånger visat upp sig, bland annat 1999 då de attackerade Svenska Kommunistpartiet under en flygbladsutdelning där de uppmanade till bojkott av Turkiet.

Kurdiska aktivister blev flera gånger hotade under valrörelsen då de kampanjade för HDP och i september 2015 utsattes en av deras föreningslokaler för ett bombattentat och igår (13 februari 2016) blev en kurdisk aktivist allvarligt skadad under en skottlossning i Fittja.

 

2 svar på ”Turkisk fascism i Sverige – Grå vargarna

  1. Det står “igår (13 september 2016)” Fel fel fel! rätta till det! Det är fortfarande februari!
    Mvh
    Josef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *