YPS-JIN bildat i Nusaybin

MÊRDÎN – Kvinnor har bildat en lokal del av “YPS-JIN” i Nusaybin där utegångsförbud har rått dygnet runt den senaste tiden.

Medan belägringen och attackerna i Nusaybin (distrikt i Merdin) har pågått har folket trappat upp försvaret. Tidigare har YPS (Folkets civilförsvar) bildats i staden och nu har kvinnorna meddelat att de bildar ett YPS-JIN (Folkets civilförsvar – Kvinnor) i Nusaybin. Dorşin Amed, en av medlemmarna i YPS-JIN, talade vid invigningsceremonin; Dorşin påpekade att det var väldigt viktigt att bilda en fri folklig enhet. Kvinnorna ska försvara folket och lösa sina egna problem.

“Att lösa kvinnors problem är det viktigaste för oss. Vår roll och vårt mål är att bryta med den dominerande manliga mentaliteten som används mot kvinnor. Det är därför vi är här. När kvinnan är fri kommer även samhället att bli fritt. Vi uppmanar alla kvinnor att ansluta sig till YPS-JIN.” sa Dorşin.

Artikeln är ursprungligen skriven av JINHA:s nyhetsredaktion. Rojavakommittéerna jobbar för tillfället på redaktionen för att undersöka villkoren för kurdiska journalister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *